Print-vriendelijke versiePDF versie

Tekst Grootte

+A -A

Menopauzekliniek

Menopauzeklinieken zijn niet nieuw, maar de laatste jaren is er duidelijk een hernieuwde belangstelling voor, wat blijkt uit de oprichting ervan in enkele grote centra. We vonden dan ook dat Turnhout niet langer verstoken kon blijven van een dergelijk initiatief, en dit om verscheidene redenen.

Vrouwen (en gelukkig ook mannen) leven steeds langer, en brengen dus een steeds langer deel van hun leven door in de menopauze. Het climacterium is dan ook voor de meeste vrouwen een belangrijke mijlpaal in hun leven, waarbij niet enkel ingrijpende lichamelijke veranderingen optreden, maar ook op sociaal en psychologisch vlak vaak heel wat zaken gaan evolueren.

Het is dan ook vaak een kwestie om de kwaliteit van dit deel van het leven te optimaliseren, en daar willen wij dan ook graag ons steentje toe bijdragen. Al te vaak worden belangrijke beslissingen aangaande deze levensfase op een intuïtieve of irrationele basis genomen, terwijl er toch heel wat literatuur en onderzoek voorhanden is om tot een gefundeerde beslissing te komen.

 

webdesign: joumani.be

Comments